logo expoo

 

 

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is – en ook niet altijd even makkelijk – wordt tijdens deze week positief opvoeden onder de aandacht gebracht.
 
Met 32,4% van de stemmen was de keuze voor het thema van de volgende Week van de Opvoeding snel duidelijk: opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten.
 
De stortvloed van opvoedboeken, -modellen en -theorieën doet het ons soms vergeten: opvoeden zit in de dagelijkse dingen. Samen rond de tafel, ervaringen delen, luisteren naar elkaar. Soms ook verschillen van mening, ruziën en het weer goed maken. Humor haalt vaak de lont even uit het kruitvat. Verdriet, boosheid en onzekerheid zijn toegelaten. Voor kinderen en voor ouders, want samen praten over emoties werkt verbindend. Een thema dus waarrond je heel creatief kan zijn in je eigen gemeente!
 
We verwijzen professionals alvast graag door naar een webpagina die je op weg helpt om je eigen activiteit tijdens de Week van de Opvoeding vorm te geven. Wat kan je doen, met wie en voor wie? Wat is een ideale plek? We geven graag een aanzet.